26 Temmuz 2009 Pazar

REÇELLİ KURABİYE

..Malzemeler:-

1 paket yumuşak margarin veya tereyağı- 1 yumurta ( akı üzeri için ayrılacak)- 3 yemek kaşığı pudra şekeri- 1 paket kabartma tozu- 1 paket vanilya- Aldığı kadar unÜzeri için:- Ayrılan yumurta akı- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi- Çilek, vişne, böğürtlen reçeli

Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp kurabiye şekli verilir, ortasına parmağımızla bastırarak çukur oluşturulur.(çukurlar derin olsun kurabiyeler kabarınca düzleşiyor) Önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine bastırılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp biraz soğutulduktan sonra ortasındaki oyuklara reçel dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder