26 Temmuz 2009 Pazar

Fırında Köfteli Patates


Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarmısak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • karabiber, pul biber, kekik, tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet ekmek içi

Sosu için

  • 3 su bardağı sıcak su
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • bir yemek kaşığı domates salçası
  • bir çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Soğanlar ve sarmısaklar soylup robotta birlikte çekilir. Üzerine ekmek içi ilave edilip beraber çekilir. Kıyma , baharatlar , salça , yumurta , tuz derin bir kapta yoğurulur. Bir miktar sıvıya ile birlikte köftelere elimizle şekil veririz. Patatesler soyulup biraz kalın olarak ay şeklinde dilimlenerek fırın tepsiisne yerleştirilir. Üzerine bir tutam tuz iki yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek karıştırılır ve tepsiye yayılır. Üzerine köfteler dizilir ve önceden 180* de ısıtılmış fırına verilir. Köftelerin üzeri kızarınca ters çevrilip tekrar fırına verilir. Halka şeklinde dilimlenmiş olan domatesler , ikiye bölünmüş sivri biberler tepsiye dizilir. Sıcak su , domates ve biber salçası homojen bir şekilde karıştırılıp son olarak tepsiye dökülür ve fırına tekrar verilir. 10 dk sosla beraber pişirilip servise hazır hale getirilir.

2 yorum:

  1. çok lezzetli ve güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. vaz geçilmez yaz yemeklerinden ellerine salık.güzel haftaya başlaman dilegiyle

    YanıtlaSil