MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 20 gram yaşmaya (kuru maya)
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4-4,5 su bardağı un
- arasına 75 gram yumuşatılmış margarin
- 100 gr beyaz peynir ,zeytin ezmesi.vb
YAPILIŞI;
- Mayayı çok az ılık suyla erittim.ılık süt, sıvıyağ .toz şeker,yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım.Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım.
- Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm.
- hamurları üstüste dizerek her parçada bu işlemi tekrarladım.En üsttekine yağ sürmedim.
- Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm.
- Sigara böreği sarar gibi kesip arasına ekşimik koyarak sardım.
- üzerine yumurta sarısı sürdüm.
merhaba
YanıtlaSilBloğunuz hayırlı olsun.
Katmer poğaça ve masadaki ikramlar çok lezzetli görüşünüyor. Ellerinize sağlık.
şükran