26 Temmuz 2009 Pazar

Domates Çorbası


  • Malzemeler;
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 lt su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI;

  • Tereyağı tencerede eritilir. Yeşil biber yağda kavrulur. Un ilave edilir. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Rendelenmiş domatesler ilave edilir. Daha sonra ayrı bir kapta salça 1 lt suyla eritilir. Karışım tencereye ilave edilir. Hazırlamış olduğumuz baharatları da çorbamıza ilave ederiz. Koyulaşıncaya kadar kaynatıp servise hazır edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder