- Malzemeler;
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 lt su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI;
- Tereyağı tencerede eritilir. Yeşil biber yağda kavrulur. Un ilave edilir. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Rendelenmiş domatesler ilave edilir. Daha sonra ayrı bir kapta salça 1 lt suyla eritilir. Karışım tencereye ilave edilir. Hazırlamış olduğumuz baharatları da çorbamıza ilave ederiz. Koyulaşıncaya kadar kaynatıp servise hazır edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder