MALZEMELER;
- 400 gr un
- 250 gr margarin
- 125 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 100 gr irmik
- 1 paket vanilin
ŞURUP İÇİN;
- 1 kg toz şeker
- 1lt su 1/2 limon suyu sıkarak soğutunuz.
YAPILIŞI;
büütn malzemleri bir arada yoğurunuz.hamuru 15 dk dinlendiriniz.tepsinizin içini yağlayınız arzu ettiğiniz şekilde şekilde yuvarlak veya ovalolarak şeker pareleri uygun aralıklarla tepsiye diziniz.üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz veya fıstıkla garnitürleyip tekrar 15 dk dinlendiriniz ve 160 derecelik fırında pişiriniz.sıcakken şurubunu hemen dökünüz daha sonra üzerini bir tepsiyle örtünüz ve şurubunu çekmesini bekleyiniz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder