11 Ağustos 2009 Salı

STANDART KEK




MALZEMELER


  • 5 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardağı yoğurt (veya süt)

  • yarım su bardağı ceviz içi (miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz)

  • 1 limonun kabuğu

  • 3 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı kakao

TARİFİ:

Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın. Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

KEŞKÜL



MALZEMELER


  • 4 su bardağı süt,

  • 1,5 su bardağı toz şeker,

  • 1 su bardağı pirinç unu,

  • 1 paket vanilya,

  • 1 çay bardağı badem,

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi,

YAPILIŞI

Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırın. Pirinç unu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Bademli karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.

AFİYET OLSUN...

MÜCVER


  • MALZEMELER
  • 4-5 adet orta boy kabak
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarmısak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam dere otu
  • tuz karabiber kimyon pulbiber nane
  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI

  • Kabaklar ve patates soyulur. Kabaklar ve patatesler dilimlenir robotun içine atılır.Sarmısak kabartma tozu yumurta dere otu ve baharatları robottan geçirilir En son aldığı kadar un ilave edilir.Kaşık yardımıyla tavada kızartılır.