4 Eylül 2009 Cuma

TARHANA VE TARHANA ÇORBASI

Tarhanamı her yıl memleketten annem gönderirdi.Fakat bu yıl tarhanamı kendim yapmaya karar verdim.İftar soframızda kendi yapmış olduğum tarhanadan çorba yaptım.Aile efradım tarafından oldukça beğenildi.

MALZEMELER:

  • 150 gr. kıyma
  • 1 Bardak tarhana
  • 2 Kaşık sade yağ
  • 8 Bardak sıcak et suyu
  • 1 Kaşık salça
  • Tuz Biber.
YAPILIŞI:


Yağsız kıymayı, yağda, et, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Salcayı suda eritip katın. Tarhanayı, 1 bardak sıcak et suyunda ezerek buna ekleyin. Hepsini karıştırın, sonra kaynar kaynar 7 bardak et suyu katın. Tuzunu koyun. Sonra devamlı karıştırarak orta ateşte boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder