4 Eylül 2009 Cuma

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER



  • 2 Su bardağı pilavlık pirinç

  • 1 Çay bardağı arpa şehriye

  • 2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin

  • 3 Su bardağı sıcak su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:


Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun.Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın.Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar (parlak bir hal alana kadar) karıştırarak kavurun.Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten sonra kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın. Aksi takdirde tenceredeki buhar pilavı ıslatır ve pilavınız lapa olur. (Tarifi ölçüyü arttırarak veya azaltarak yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su kullanın.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder