3 Eylül 2009 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ





MALZEMELER:

  • 1 kg çilek

  • 1,5 kg toz şeker
  • 1,5 limonun suyu,

HAZIRLANIŞI:

Çilekleri ezmemeye dikkate ederek iyice yıkayın, ayıklayıp süzün. şekeri dökerek gece boyunca bu şekilde bırakın ve çileklerin sulanmasını bekleyin. Eğer çilek sulanmazsa üzerine yarım kahve fincanı kadar su dökerek kısık ateşte sulanana kadar pişirin. Sulanınca altını açabilirsiniz. Reçel kaynarken çıkan köpükleri sürekli tencereden alın. Kıvama gelmesine yakın limon suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Kalan köpükler varsa onlarıda temizleyerek sıcak sıcak kavanozlara boşaltın. Soğuyunca kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder