4 Eylül 2009 Cuma

BULGUR PİLAVI


MALZEMELER:

  • 2 bardak bulgur
  • 2 baş soğan
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 domates
  • 4 bardak su
  • 2 yeşil biber,
  • tuz, kırmızı biber, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin. Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun. Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder